Filmklub

Tirsdag den 12. marts skal vi se den anden film i år, nemlig den australske/ engelske, amerikanske film ”Lyset i havet” fra 2016.

Filmen er et drama. Instruktøren hedder Derek Cianfrance. Tyske Michael Fassbender og svenske Alicia Vikander spiller hovedrollerne.

Denne film temaer centrerer sig om valg, skyld og tilgivelse. Om ægteskab og barnløshed. Filmen foregår umiddelbart efter 1. Verdenskrig på et forblæst øsamfund på Australiens vestkyst. Her bor krigsveteranen Tom, der har fået arbejde som fyrtårnsbestyrer på en anden endnu mindre ø. Fortrinsvis for her at bearbejde krigens rædsler alene. Da han møder Isabel, forelsker de sig, og hun følger med ham ud på den lille isolerede ø.

Isabel bliver gravid ikke bare en, men flere gange og aborterer ulykkeligvis hver gang. Samme dag som de sætter endnu et kors i jorden, viser en jolle sig på havet. Nu banker døden igen på i dette pars liv i form af en drivende båd med en livløs mand og et grædende spædbarn. Og ægteparret træffer et skæbnesvangert valg.

Hvilke uoverskuelige konsekvenser det får, rulles nu op i resten af filmen. Og vi stilles blandt andet det store spørgsmål: om mennesket altid skal bøde for at træffe et forkert valg?

Filmteknisk er filmen i høj grad spændende derved, at den ikke kun bygger det op, der kan ses, men også det, der ikke kan, det indre liv hos manden og kvinden.

Filmen er et drama om håbets skrøbelighed og skyldens byrde.

Om den nødvendige soning og tilgivelse

Vi starter i Biografcafeen kl. 16.00, hvor vi ser filmen sammen med Vordingborg sogn. For de deltagere, der melder sig til i Kastrup, er der efterfølgende spisning og samtale om filmen i præstegården, Sct. Clemensvej 66. Vi slutter ca. kl. 20-20.30.

Betaling sker ENTEN Via bankkonto til Kastrup kirkes konto: Reg. nr.: 2426 Konto nr.: 4400029011
eller via MobilePay: 721646.

Det koster 100 kr. at deltage pr. gang. Beløbet dækker biografbillet, middag, kaffe og kage.

NB! Vigtigt at tilmelding sker senest en uge før filmaften.

Kirke og Film:

Bliv også inspireret på hjemmesiden kirkeogfilm.dk

Hjemmesiden udgives af foreningen Kirke og Film med det formål er at formidle oplysning, opmuntring og inspiration mellem kirkens verden og filmens verden.