Filmklub

Onsdag den 31. januar 2024 er det den danske film ”Bastarden” fra 2023, der er på programmet. Filmen er instrueret af Nikolaj Arcel. Mads Mikkelsen har hovedrollen.

Bastarden er baseret på Ida Jessens store medrivende fortælling, romanen ”Kaptajnen og Ann Barbara”, der er inspireret af virkelige personer og begivenheder fra opdyrkningen af heden midt i 1700-tallet.

Den fattige og stålsatte soldat, kaptajn Ludvig Kahlen, ankommer efter 25 års tjeneste i 1755 til den golde jyske hede med det ene mål at opdyrke kongens jorde og få rigdom og ære. Men han får sig også en magtfuld fjende, godsejer og landsdommer, Frederik de Schinkel, som mener, at heden tilhører ham og ikke kongen. Men Kahlen er ikke alene. Ann Barbara har også søgt tilflugt hos Kahlen. Og en lille pige kaldet Anmai Mus har han taget under sine vinger. Kahlen er ikke sådan at knække.

Filmen har fået mange stjerner og ros med på vejen. Den er blevet kaldt: ”Danmarks Guldløvehåb og en medrivende fortidswestern. Et triumferende comeback for filmens instruktør”.

”Mennesket kan beherske meget, men ikke det væsentlige. Det begynder, hvor vores magt ender”, kunne man læse i en kronik om ”Bastarden” i Kristeligt Dagblad.

 

Vi starter i Biografcafeen kl. 16.00, hvor vi ser filmen sammen med Vordingborg sogn. For de deltagere, der melder sig til i Kastrup, er der efterfølgende spisning og samtale om filmen i præstegården, Sct. Clemensvej 66. Vi slutter ca. kl. 20-20.30.

 

Betaling sker ENTEN Via bankkonto til Kastrup kirkes konto: Reg. nr.: 2426 Konto nr.: 4400029011
eller via MobilePay: 721646.

 

Det koster 100 kr. at deltage pr. gang. Beløbet dækker biografbillet, middag, kaffe og kage.

 

NB! Vigtigt at tilmelding sker senest en uge før filmaften.

 

 

Kirke og Film:


Bliv også inspireret på hjemmesiden kirkeogfilm.dk

 

Hjemmesiden udgives af foreningen Kirke og Film med det formål er at formidle oplysning, opmuntring og inspiration mellem kirkens verden og filmens verden.